The lensproject

Afgelopen vakantie had ik een Meike 12mm lens mee om te testen. Deze lens was onderdeel van “The lensproject”  een project van de beheerders van de facbook groep “Micro four nerds” en nee dat is geen spelfout 😉 Voor dit project word er een groothoek lens van het merk Meike rondgestuurd naar een aantal fotograferen die zich hebben opgegeven. Je mag deze lens een week gebruiken en daarna stuur je hem door naar de volgende.

Ik had de mazzel dat ik de lens mee kon nemen naar Denemarken en daar lekker de tijd had om met de lens te werken. Omdat het een 12mm lens betrof heb ik deze lens vooral gebruikt om landschaps foto’s te maken. Iets waar deze lens zich erg voor leende. Met een diaframa van 2.8 is de lens lichtsterk en presteerde hij onder minder goede lichtomstandigheden nog steeds prima! Vooral bij een van de laatste zonsondergangen heb ik de Meike echt goed kunnen gebruiken, een laag standpunt en een lichte onscherpte in de voorgrond terwijl het prachtige gouden licht prima werd opgevangen door het glas werk. Ik was er dan ook erg tevreden over!

 .    

De foto’s zijn te hier onder andere te zien, op deze pagina vind je meer info over dit project (in het Engels) en meer foto’s die de andere fotografen er mee geaakt hebben! Uiteraard is een selectie van deze foto’s ook weer te vinden in de webshop, in het album “landschappen buitenland” Ik hoop vaker aan dit soort projecten deel te nemen in de toekomst! En de foto’s vielen ook bij de fabrikant in de smaak, maar misschien daarover later meer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA