Nieuw: Analoog portret

De meeste mensen kennen het vast nog wel. Dat gevoel van verbazing toen de foto direct uit de camera kwam, de magie van een Polaroid… Vooral bekend uit de jaren 80 is de ouderwetse direct klaar camera van Polaroid. De foto kwam direct uit de camera en na enig wachten werd op een haast magische manier de foto langzaam zichtbaar.

        

Maar ook voor de jaren 80 maakte Polaroid al direct klaar camera’s. Bij die eerdere camera’s komt de foto uit de camera, en moet dan nog enige tijd ontwikkelen. Vervolgens wordt de ontwikkel laag eraf gehaald en zie je direct het resultaat! Het mooie aan dit systeem is dat je heel bewust je foto moet maken. Je hebt maar één kans en je ziet direct je resultaat! Een heel leuke maar vooral ook bijzondere manier van fotograferen. En gelukkig is er voor sommige van deze camera tegenwoordig nog film te krijgen.

Sinds kort heb ik een Polaroid Land camera, model 103. En omdat ik dit systeem zelf ook zo leuk vindt om te gebruiken is het sinds kort bij mij ook mogelijk om een polaroid portret te laten maken. Leuk als aanvulling op een portret sessie. Behalve de digitale foto’s heb je dan ook nog een ouderwets analoog portret. Uiteraard is dit portret ook nog digitaal te gebruiken door de polaroid in te scannen.

    

 

Voor prijzen en mogelijkheden van een analoog portret klik hier.