Daily Dozen

Al een tijdje ben ik ook actief in de fotocommunity van National Geographic Magazine, yourshot.  In die community zijn mijn foto’s vaker opgevallen. Zo is mijn zelfportret op de scooter op die manier ooit beland in een boek van National Geographic. Ook de redacteuren van NG struinen de foto’s die elke dag ingezonden worden af. Zij zoeken naar de allerbeste foto’s en kiezen elke dag een top 12 twaalf uit van alle inzendingen, de zogeheten Daily Dozen. Elke dag kunnen mensen dan weer op die twaalf foto’s stemmen en de redactie zoekt vaak uit die foto’s de exemplaren uit die ook in het internationale magazine komen. Een hele eer dus!

Begin dit jaar kreeg ik een e-mail uit Amerika dat voor de eerste keer één van mijn foto’s was uitgekozen voor de Daily Dozen. Het was een van de foto’s die ik langs de Maas had gemaakt op een koude ochtend. Een hele eer! En gelijk zie je dat de foto dan heel vaak geliked (450 +) wordt en veel , mooie, commentaren krijgt!

Afgelopen week had ik een nieuwe opdracht gezien op de yourshot pagina, minimalistisch, en daarvoor een foto opgestuurd die ik afgelopen zomer aan een dijk in Groningen had gemaakt. Vanacht kreeg ik opnieuw een mailtje, redacteur Matt Adams had mijn foto uitgekozen voor de Daily Dozen!!! Geweldig om voor de tweede keer in die top twaalf te staan, en wie weet wordt er ooit nog een foto uitgekozen voor publicatie…